lauantai 24. maaliskuuta 2012

Lihakastiketta härkäpavusta

Tein viikolla kastiketta härkäpavusta. Kokonaisia papuja pitää liottaa, yleensä laitan ne veteen jo edellisenä iltana. Nyt saman asian ajoi lämmin vesi aamulla ja juuri ennen ruuanlaittoa kiehuvan veden lisääminen.

Alkuun kuullotin valkosipulia ja sipulia voissa. Käytän kasvisruokien laittamiseen voita, aika paljonkin, koska soija, pavut, linssit, herneet... ovat hyvin vähärasvaisia tai käytännössä rasvattomia (Sydänliiton ruoka-ainetaulukon mukaan pavuissa on rasvaa 0,3 g / 1 dl). Kuullottamisen lopussa lisäsin härkäpavut ja paistoin niitä ihan hetken. Tässä vaiheessa kannattaisi varmasti lisätä myös vehnäjauhot ja paistaa niitäkin tovi.

Sen jälkeen lisäsin vettä ja kaapista löytyneen puolikkaan lihaliemikuution ja annoin kiehua 15-20 minuuttia kunnes pavut olivat pehmeitä. Tässä vaiheessa lisäsin jauhelihamaustetta sekä vehnäjauhot suurustamaan liemen.

Tällä kertaa kastikkeen kanssa oli tarjolla Kvinoaa. Herkullista, suosittelen. Mausteista johtuen, kastike maistui ihan lihakastikkeelta.

Lassilan luomutilan härkäpapuja

Samainen tila tuottaa myös härkäpapurouhetta. Se onkin uusi tuttavuus, mutta soveltuu ilmeisesti hyvin soijarouheen tavoin käytettäväksi. Palaan asiaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti